<- Dorsz zapiekanyLista potraw z grupy: RybyDorsz zapiekany z boczkiem ->

PDF Drukuj

Dorsz zapiekany po baskijsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3000 razy.


600-700 g filetów z dorsza,
300 g pomidorów,
50 g masła,
2-3 ząbki czosnku,
3 cebule,
sól, pieprz,
zielenina

Posiekać cebulę oraz czosnek i włożyć je na dno naczynia żaroodpornego razem z pomidorami pokrojonymi w plasterki i pieczarkami pokrojonymi w paski. Doprawić solą i pieprzem, ułożyć na tym rybę, położyć kawałeczki masła. Zapiekać pod przykryciem 45 min.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności