<- Torcik truskawkowo-orzechowyLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaTorcik z kasztanów ->

PDF Drukuj

Torcik waflowo-kaimakowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2289 razy.


Paczka wafli,
1 szklanka mleka,
30 dag (1 szklanka i 3 łyżki) cukru,
25 dag margaryny,
2 szklanki mleka w proszku,
2 łyżki kakao,
25 dag gęstej marmolady

Rozłożyć wafle i każdy cienko posmarować marmoladą. W rondelku roztopić margarynę, wlać mleko, dodać cukier, zagotować. Wsypać kakao i mleko w proszku, wymieszać, gotować kilka minut mieszając. Gorącą masą smarować pokryte marmoladą wafle i składać jeden na drugi. Obciążyć deseczką i ciężarkiem, pozostawić do wystudzenia. Wierzch posmarować masą lub polukrować lukrem czekoladowym. Torcik waflowy można sporządzić również z inną masą.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności