<- Biszkopt z owocamiLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaBiszkopt z serem ->

PDF Drukuj

Biszkopt z rabarbarem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 8551 razy.


4 jaja,
25 dag (1 szklanka) cukru,
25 dag (1 1/4 szklanki) mąki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
cukier waniliowy,
80 dag rabarbaru,
5 dag (3 łyżki) cukru,
cynamon,
cukier puder do posypania,
masło i tarta bułka do formy
Umyty rabarbar oczyścić, pokroić w kostkę, wymieszać z 3 łyżkami cukru i pozostawić w naczyniu, żeby puścił sok. Formę wysmarować tłuszczem i posypać tartą bułką. Rabarbar odcedzić, włożyć na dno formy i oprószyć cynamonem. Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Mąkę przesiać z proszkiem i delikatnie wymieszać z ubitymi jajami. Rabarbar ułożyć w formie i zalać ciastem. Piec 50-60 min w umiarkowanie gorącym piekarniku. Po ostygnięciu wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
dziekujemy za pomoc .trafilismy na ten przepis przypadkiem szukajac zamiennika gramow na szklanki.mieszkamy w anglii i rabarber jeat u nas przez caly rok dlatego zaraz upiczemy ciasto z twojego przepisu.pozdrawiamy paulina i asia
Nadesłał(a): paulina i asia <tosia1524@wp.pl> 2006-05-16 13:05:00

ciasto jest pychotka polecamy wszystkim dzis pieczemy znowu.pozdrowienia
Nadesłał(a): asia i paulina <tosia1524@wp.pl> 2006-05-17 11:05:20

ciasto się udało, chrupiący pulchny biszkopcik :)
Nadesłał(a): joanna 2006-05-17 22:05:30

ciasto bardzo dobre pieklam je pierwszy raz pychotka wszystkim smakowal pozdrawiam ewa z niemiec
Nadesłał(a): ewa 2006-05-28 11:05:55


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności