<- Biszkopt z rabarbaremLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaBiszkopt z sosem rumowym ->

PDF Drukuj

Biszkopt z serem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4691 razy.


ciasto:
5 jaj,
15 dag (8 łyżek) cukru,
15 dag (3/4 szklanki) mąki,
cukier waniliowy,
tłuszcz i tarta bułka do formy

masa serowa:
30 dag twarogu,
2 jaja,
5 dag margaryny,
46 dag (2-3 łyżki) cukru,
cukier waniliowy,
bakalie

Przygotować masę serową. Ser zemleć. Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem, dodać ser i bakalie, wymieszać. Ubić sztywną pianę dodać do masy lekko wymieszać. Przygotować biszkopt. Ubić pianę z białek. Stopniowo dodawać cukier i cukier waniliowy, dalej ubijając. Dodać rozmącone żółtka i przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać. Wyłożyć ciasto na wysmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką blachę. Na cieście delikatnie ułożyć (łyżeczką) masę serową. Piec w umiarkowanie gorącym piekarniku około 45 min.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
placek wyszedl bardzo dobry,polecam bardzo.
Nadesłał(a): linka <linka77@online.de> 2008-04-14 17:04:10


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności