nadzienie:
20 dag marmolady,
cukier waniliowy,
1 łyżka utartego przesianego biszkoptu,
1 jajo do smarowania ciasta,
orzechy,
cukier kryształ i cukier waniliowy do posypania
Margarynę posiekać z mąką, dodać pozostałe składniki, połączyć i szybko zarobić ciasto. Umieścić je w lodówce i przygotować nadzienie. Marmoladę utrzeć, dodać cukier waniliowy i biszkopt, dokładnie wymieszać. Po godzinie ciasto rozwałkować na grubość około 1/2 cm i okrągłą foremką lub szklanką wykroić ciastka. Na każdym ciastku umieścić szprycą lub łyżeczką porcję nadzienia. Ciastka złożyć na pół, lekko d Cisnąć, posmarować roztrzepanym jajem i posypać posiekanymi orzechami zmieszanymi z cukrem i cukrem waniliowym. Piec w bardzo gorącym piekarniku około 20 min.