<- CIASTO PRZEKŁADANELista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaCiasto serowo-makowe ->

PDF Drukuj

Ciasto serowe

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4690 razy.


50 dag mąki,
1 proszek spulchniający,
20 dag margaryny,
2 jaja,
18 dag cukru,
1 paczka cukru waniliowego,
25 dag przetartego przez sito sera twarogowego,
bakalie,
zapach rumowy,
tłuszcz i bułka tarta do formy,
cukier puder do posypania

Mąkę wymieszać z proszkiem, przesiać. Tłuszcz rozetrzeć z cukrem, ucierając dodawać po jednym jaju, wymieszać z cukrem waniliowym i zapachem rumowym. Masę mieszać, dodając stopniowo mąkę i przetarty ser. Bakalie oprószyć mąką i delikatnie połączyć z ciastem. Wyłożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą wąskiej blachy i upiec w nagrzanym uprzednio piekarniku. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności