Lista potraw z grupy: ZapiekaneBabka ziemniaczana 1 ->

PDF Drukuj

Babka kanapkowa

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3065 razy.


8 kromek długiej bułki,
8 plastrów żółtego sera,
2 jaja,
1 szklanka mleka,
pieprz,
gałka muszkatołowa,
sól,
2 łyżeczki rzeżuchy (lub szczypiorku)

Na dnie głębokiego naczynia ułożyć 4 kromki bułki, położyć na nich 4 plastry sera, a na tym pozostałe kromki bułki i znów 4 plastry sera. Polać mlekiem rozmąconym z jajami, szczyptą pieprzu, gałki muszkatołowej i soli. Naczynie umieścić w dużej foremce do pieczenia wypełnionej do połowy gorącą wodą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i piec bez przykrycia ok. 30 min. Po wyjęciu posypać rzeżuchą.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
fajny ten przepis jest hehe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nadesłał(a): justynka <misiaczek445@buziaczek.pl> 2006-03-29 08:03:47


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności