<- Babka kanapkowaLista potraw z grupy: ZapiekaneBabka ziemniaczana 2 ->

PDF Drukuj

Babka ziemniaczana 1

Dodano: 2000-05-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4423 razy.


miska utartych ziemniaków
stopiony boczek
cebula
pieprz
sól
jajko
3 łyżki mąki

* wszystko wymieszać
* przełożyć do wysmarowanej blachy
* piecze się długo

From: Agnieszka <agnieszkawanke@poczta.onet.pl>
jak dlugo? tydzień?
Nadesłał(a): krzyś <krzysztof_sek@poczta.fm> 2006-03-07 11:03:17

No właśnie skąd mam miedzieć że babka jest już gotowa. Zresztą cały ten "przepis" to żadne przepis, bo jak można coś zrobić na podstawie kilku linijek... Cebule itd trzeba najpierw podsmażyć na patelni i jakieś tam inne składniki też, np. Pieczarki... Zresztą nie ma tu nic o serku... uwielbiam babkę z serkiem :D Delicje normalnie... Ludzie radze wam lepiej nie róbice wg. tego "przepisu" (użyłam "..." bo tego czegoś nie można nazawać przepisem-powtarzam się), sporo szukałam na necie i jest tu od groma fajowych przepisów, dosłownie krok po kroczku wszystko jest wyjaśnione, podane jak na tacy :D Tym co jednak sie skuszą na ten "przepis" życzę smacznego! :) Pozdrawiam!
Nadesłał(a): Magdzia 2006-03-30 09:03:41

babke ziemniaczana piecze sie w temperaturze 180-190 stopni przez godzine,ziemniaki sciera sie jak na placki ziemniaczane,cebulke sie podsmaza z boczkiem i po ostudzeniu dodaje do startych ziemniakow,jeszcze tylko dodajemy 1.5 lyzki maki pszennej,jajko i przyprawy-SUPER!
Nadesłał(a): mariusz <mariusz3273@wp.pl> 2006-04-16 13:04:38

Halo.Przepraszam,ale co mozecie wiedziec o gotowaniu?To tak jak placki ziemniaczane:cebula boczek i czosnek.jajko,maka i piekarnik.Serdecznie zapraszam jesc z sosem ciemnym lub grzybowym.A jedliscie kiedys kurczaka pieczonego na butelce? nie ma nic lepszego.
Nadesłał(a): MANIEK <mariusz27201@wp.pl> 2008-05-29 17:05:03


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności