Dodano: 2000-11-21 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 4160 razy.
Z bardzo wczesnego dzieciństwa pamiętam smak placka ziemniaczanego pieczonego z dodatkiem ciasta na chleb.
Z tego, co mi się mgliście przypomina, babcia tarła olbrzymią ilość ziemniaków, całkiem sporo cebuli i mieszała to z wyrośniętym już ciastem chlebowym.
Potem piekła to w piecu chlebowym na prostokątnej blasze. Coś naprawdę dobrego. Może ktoś spotkał się z czymś takim
i zna dokładny przepis?
From: Aneta Baran (baran@chocolate.cern.ch)
To chyba cos w rodzaju babki ziemniaczanej znanej na kresach wschodnich, ale potrawa pochodzi chyba z Niemiec.
Przemek
From: wachniew@ftjibm.ftj.agh.edu.pl (Przemyslaw Wachniew) potrawa pochodzi z kresow wschodnich tak jak kazda babka ziemniaczana,moja babcia tez taka robila ale niestety nie pamietam przepisu,byla wysmienita Nadesłał(a): mariusz <mariusz3273@wp.pl> 2006-04-16 13:04:13
dodam,ze pamietam przepis na nieco skromniejsza wersje,tez jest super-pozdrawiam Nadesłał(a): mariusz <mariusz3273@wp.pl> 2006-04-16 13:04:08
ja znam jak chcesz przepis to Ci dam moj imail adasin40@hotmail.com napisz Nadesłał(a): 2006-08-19 08:08:12