<- Ptasie mleczko®* 8Lista potraw z grupy: DeserPuchar z melona ->

PDF Drukuj

Ptasie mleczko®* z poziomkami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Zmodyfikowano: 2012-02-07 22:50:43
Język: Polski
Odwiedzono: 1987 razy.


1 serek homogenizowany,
1 pojemnik kefiru,
1/2 szklanki śmietany,
20 dag poziomek,
3 dag żelatyn
1-2 szklanki wody,
cukier puder,
cukier waniliowy

Źelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, a gdy napęcznieje, rozpuścić we wrzątku. Poziomki przebrać, umyć, osączyć, usunąć szypułki i zmiksować lub przetrzeć przez gęste sito. Utrzeć lub zmiksować serek homogenizowany z kefirem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać przecier poziomkowy, stale ucierając. Pod koniec dodać żelatynę. Wymieszać dokładnie, wlać do pojemników i odstawić do stężenia.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
* znaczenie słowne PTASIE MLECZKO® stanowi zarejestrowany znak towarowy chroniony na rzecz Lotte Wedel sp. z o.o.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności