<- Truskawki smażone w cieścieLista potraw z grupy: DeserTRUSKAWKI W KREMIE KEFIROWYM ->

PDF Drukuj

Truskawki w galaretce agrestowej

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1946 razy.


40 dag agrestu,
20 dag truskawek,
2 szklanki wody,
20 dag cukru,
2 dag żelatyny

Agrest przebrać, umyć, zalać wodą i rozgotować: Gdy będzie miękki, zestawić z ognia, włożyć do lnianego woreczka, wycisnąć sok i osłodzić. Źelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Gdy napęcznieje, rozpuścić w części gorącego soku. Dodać resztę soku. Truskawki przebrać, umyć, osączyć, usunąć szypułki. Ułożyć w szklanych kompotierkach i zalać przestudzonym sokiem z żelatyną. Odstawić do zastygnięcia.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności