<- Galaretka z kwaśnego mleka i poziomekLista potraw z grupy: DeserGALARETKA Z POMARAŃCZĄ ->

PDF Drukuj

Galaretka z mleka zsiadłego

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1995 razy.


3/4 l mleka zsiadłego,
4-6 dag cukru,
20-30 g żelatyny w proszku,
1/3 laski wanilii,
skórka z cytryny

Źelatynę namoczyć, rozpuścić w małej ilości gorącej wody zagotować. Pokrojoną wanilie rozetrzeć z cukrem. Mleko połączyć z żelatyną, wanilią z cukrem oraz tartą skórką z cytryny i zmiksować lub ubić trzepaczką. Następnie przelać do salaterek i zastudzić.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności