<- Kisiel truskawkowy 1Lista potraw z grupy: DeserKisiel z jabłek gotowanych ->

PDF Drukuj

Kisiel truskawkowy 2

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2022 razy.


40 dag truskawek
1 1/3 szklanki wody,
6 dag cukru,
5 dag mąki ziemniaczanej,
3/4 szklanki śmietanki

Truskawki przygotować i zmiksować lub przetrzeć przez gęste sito. Zagotować wodę z cukrem. W niewielkiej ilości zimnej wody rozprowadzić mąkę ziemniaczaną i wlać zawiesinę do wrzątku. Zagotować, odstawić z ognia, dodać przetarte truskawki, wymieszać. Wlać do salaterki, zastudzić. Po dawać ze śmietaną lub z mlekiem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności