<- KISIEL PORZECZKOWYLista potraw z grupy: DeserKisiel truskawkowy 2 ->

PDF Drukuj

Kisiel truskawkowy 1

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2120 razy.


1/2 kg truskawek,
3 szklanki wody,
2 łyżki mąki ziemniaczanej,
4 łyżki cukru

Truskawki umyć, oczyścić z szypułek, sparzyć na sicie wrzątkiem. 1/3 całej ilości odłożyć, z reszty ugotować kompot, wkładając owoce do syropu przygotowanego z 2 szklanek wody i cukru. Do wrzącego kompotu dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z pozostałą ilością zimnej wody i zagotować mieszając. Po odstawieniu z ognia dodać świeże owoce i wyłożyć kisiel do salaterek.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności