<- Legumina wiśniowaLista potraw z grupy: DeserLegumina z brzoskwiń ->

PDF Drukuj

Legumina z białego sera i konfitur poziomkowych

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1450 razy.


30 dag twarogu,
15 dag cukru pudru,
2 jajka
1 szklanka śmietanki kremówki,
10 dag konfitur poziomkowych,
cukier waniliowy.

Twaróg przepuścić przez maszynkę 3 razy. Dodać śmietankę i wymieszać. Źółtka utrzeć z częścią cukru na białą, pulchną masę. W kamiennej misce utrzeć twaróg ze śmietaną oraz żółtka z cukrem, dodając stopniowo, stale ucierając, konfitury i resztę cukru. Połączyć delikatnie ze sztywną pianą uważając, aby nie uszkodzić jej struktury. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności