<- Morelowy tort nalesnikowyLista potraw z grupy: DeserMuesli dr. Birchera ->

PDF Drukuj

Mrożona babka z twarożkiem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1860 razy.


2 pudełka twarożku homogenizowanego,
3 jajka,
5 dag rodzynków,
3/4 szklanki cukru z wanilia,
2 łyżki żelatyny trochę posiekanych orzechów,
kilka biszkoptów

Źelatynę zmiękczyć w niewielkiej ilości zimnej wody i rozpuścić w jak najmniejszej ilości wrzątku. Twarożek rozetrzeć z żółtkami i cukrem, dodać rodzynki, posiekane orzechy, wymieszać ze sztywno ubitą pianą z białek, wlewając po trochu żelatynę. Włożyć do formy do babek wysypanej cukrem, wstawić na godzinę do lodówki. Wyjąć z formy ozdobić biszkoptami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności