<- Schab pieczony ze sliwkamiLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaSchab po góralsku 30 min ->

PDF Drukuj

Schab po góralsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 6852 razy.


75 dag schabu z kością,
100 dag kapusty kwaszonej,
4 dag tłuszczu,
15 dag cebuli,
1 dag papryki mielonej,
2 dag mąki,
25 dag śmietany,
1/2 szklanki wody,
2 ząbki czosnku
sól

Ze schabu usunąć kość, wykroić kotlety. Kotlety rozbić, posolić, natrzeć roztartym czosnkiem, oprószyć mąką i usmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć je do rondla, dodać usmażoną na złoty kolor, pokrojona w krążki cebulę, paprykę, wodę, dusić około 15 min. Następnie dodać posiekana kapustę i dusić do jej miękkości. Całość zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować lub zapiec w piekarniku.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności