<- Sznycel cielęcy a la ambasadorLista potraw z grupy: Mięso: CielęcinaSznycle cielece ze smietana ->

PDF Drukuj

Sznycel cielęcy ministerski

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3010 razy.


40 dag cielęciny bez kości,
5 dag bułki czerstwej,
mleko
6-8 dag bułki na grzanki,
2 żółtka,
tłuszcz,
sól, pieprz

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, zemleć razem z mięsem, wymieszać z żółtkami, doprawić. Bułkę pokroić w cienkie plastry. Mięso podzielić na porcje, panierować w grzankach formując prostokątne sznycle. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron, potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu. Podawać z ziemniakami, kalafiorem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności