<- Zrazy baranie w sosie grzybowymLista potraw z grupy: Mięso: BaraninaZwyczajna barania pieczeń ->

PDF Drukuj

Zrazy mielone z baraniny po polsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1966 razy.


40 dag baraniny bez kości,
5 dag cebuli,
3 dag grzybów suszonych,
jajo,
5 dag miękiszu z chleba,
tłuszcz,
150 ml śmietany,
2 dag mąki

Grzyby umyć, namoczyć, ugotować. Mięso umyć, zemleć razem z obraną i opłukaną cebulą oraz namoczonym w wodzie i odciśniętym chlebem, wymieszać z jajkiem, zmielonymi grzybami, doprawić. Z przygotowanej masy formować 8 owalnych zrazików, otaczać w mące, usmażyć z obu stron na złoty kolor. Następnie ułożyć w naczyniu, polać śmietaną i wywarem z grzybów, dusić kilka minut, doprawić.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności