<- Zolte moleLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaZrazy po makowsku ->

PDF Drukuj

Zrazy po chłopsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4617 razy.


100 dag schabu z kością,
4 dag mąki,
10 dag smalcu,
10 dag słoniny,
20 dag cebuli,
7 dag marchwi,
3 dag pietruszki,
5 dag selera,
2 dag ketchupu,
sól,
liść laurowy,
ziele angielskie,
pieprz

Z mięsa usunąć kość. Wyporcjować i rozbić na płaskie zrazy. Posypać je solą, pieprzem, oprószyć mąką i obsmażyć na części smalcu, rumieniąc z obu stron. Warzywa pokroić w grubą kostkę i podsmażyć wraz z cebulą na smalcu. Obsmażone zrazy przełożyć do rondla, dodać podsmażone z cebulą warzywa, słoninę pokrojoną na kawałki, trochę wody przyprawy i dusić pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać do zrazów ketchup, doprawić do smaku solą.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
A po co do tego schab z kością ???
Nadesłał(a): 2006-03-21 18:03:28


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności