<- BOCZEK PIECZONYLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaBOCZEK W BRUNATNYM SOSIE ->

PDF Drukuj

Boczek pieczony w folii

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4650 razy.


50 dag chudego boczku,
5 dag ketchupu,
2 dag musztardy,
sól, pieprz

Boczek umyć, ostrym nożem zrobić kratkę o bokach pół cm, natrzeć przyprawami, ketchupem i musztardą, ułożyć na folii wysmarowanej tłuszczem, pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Następnie szczelnie zamknąć i piec ok 50 min. w silnie nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu wyjąć, pokroić w plastry, ułożyć na półmisku, obłożyć w koło drążonymi ziemniakami a osobno podać kapustę zasmażaną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności