<- Źeberka cielęce z boczkiem i serem 10 minLista potraw z grupy: Mięso (różne)

PDF Drukuj

Źeberka po kapitańsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4163 razy.


60 dag żeberek,
10 dag słoniny wędzonej,
20 dag papryki,
10 dag cebuli,
15 dag pomidorów,
10 dag parówek cienkich
2 dag mąki,
sól, pieprz,
papryka mielona

Źeberka umyć, osączyć, pokroić na porcje, posypać przyprawami i częścią mąki. Słoninę pokroić w kostkę, częściowo stopić, włożyć żeberka, zrumienić, dodać oczyszczoną i pokrojoną w kostkę cebulę oraz paprykę, skropić wodą i dusić na małym ogniu. Wyparowany sos uzupełnić wodą. Parówki obrać ze skórki, pokroić w półplasterki. Pomidory umyć, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w cząstki, dodać do żeberek pod koniec duszenia razem z parówkami oraz pozostałą mąkę wymieszaną z małą ilością zimnej wody, doprawić. Podawać z ziemniakami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności