<- Filety z kury lub kaplona na grzanceLista potraw z grupy: Mięso: DróbFilety z piersi kurczaka ->

PDF Drukuj

Filety z kury saute

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3768 razy.


2 piersi z kury,
6-8 dag tłuszczu,
2 dag masła,
3-4 dag mąki,
sól, pieprz

Piersi z kury umyć, ściągnąć skórę, rozciąć piersi wzdłuż mostka razem z kością obojczykowa, oddzielić mięso od kości żebrowych. Filety oczyścić z błon i ścięgien, odciąć gruby koniec kości skrzydłowej, rozbić mięso tłuczkiem zwilżonym wodą nadając im kształt wydłużonego liścia, posypać przyprawami i mąką. Smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu z obu stron, potem na małym ogniu. Po usmażeniu zlać tłuszcz, dodać masło, roztopić. Podawać z frytkami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności