<- Filety z kury sauteLista potraw z grupy: Mięso: DróbFlaczki z drobiu ->

PDF Drukuj

Filety z piersi kurczaka

Dodano: 2000-08-20 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 10787 razy.


Filety z piersi kurczaka/kury lekko obtluczone (jak na schabowy, tyle ze lzej), natarte czosnkiem, obtoczone w bulce tartej i jajku (tez jak na schabowy), ale z dodatkiem pieprzu ziolowego, estragonu, imbiru i smazone na niewielkiej ilosci oleju.
From: "Michał R. Hoffmann" <misiek@knm.org.pl>

Można też tak: filety z piersi kurzej lekko potłuc, lekko osolić, posypać bazylią (świeżą lub suszoną). Smażyć na patelni teflonowej z dosłownie kropelką oleju. Po przewróceniu na drugą stronę przykryć każdy kotlet plasterkiem szynki (gotowanej, lub może być też szynka parmeńska, oba warianty są dobre), na to położyć plasterek pomidora, a na pomidor plasterek żółtego sera. Przykryć patelnię i potrzymać na malutkim ogniu około 5 minut. Podawać z ryżem i jakąś sałatą.
pozdrowionka,
From: Aneta Baran <baran@chocolate.cern.ch>

fajna sprawa.już próbowałem i smakowało extra, szczególnie mojej córeczce.gorąco polecam-dzieki za przepis
Nadesłał(a): Maross <hrdevahna@wp.pl> 2006-04-02 20:04:04


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności