<- Filety z piersi kurczakaLista potraw z grupy: Mięso: DróbFLACZKI Z DROBIU ->

PDF Drukuj

Flaczki z drobiu

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3777 razy.


50 dag mięsa z nóżek i grzbietu kurczaka,
40 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, por),
cebula,
2 ząbki czosnku,
1 łyżka oleju lub oliwy,
imbir,
ziele angielskie,
sól, pieprz,
4 łyżki posiekanej zieleniny

Mięso dzielić od kości, umyć, pokroić w paski tak jak flaki. patelnię teflonową posmarować oliwą, rozgrzać, włożyć przygotowane mięso, lekko obrumienić, dodać drobno posiekany czosnek, posolić, skropić wodą. Dusić na małym ogniu. Warzywa umyć, oczyścić, pokroić w makaronik, posolić, dodać do duszącego się mięsa. Dusić w miarę potrzeby podlewając wrzącą wodą. Pod koniec duszenia dodać przyprawy.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności