<- Gołąbki z pieczarkamiLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaGotowana szynka obsmazana w ciescie ->

PDF Drukuj

Gorąca wieprzowina w piwie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2750 razy.


/porcja na 6 osób/
1 kg polędwiczek wieprzowych,
2 duże cebule,
3 ząbki czosnku,
1 strąk czerwonej papryki,
1/2 szklanki oleju
1 1/2 szklanki piwa,
sól,
liść laurowy,
natka pietruszki,
przyprawy
Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć, posolić. Dodać cebulę i czosnek, zeszklić. Dodać paprykę, pomidory bez skórki, piwo i inne przyprawy. Naczynie przykryć, dusić potrawę około 1 godziny, przyprawić, posypać drobno posiekaną natką.
Robilem, wyszlo dobre. Co do przypraw, to proponuje tez dodac owoce jalowca... Pozdrawiam...
Nadesłał(a): Misiek <misiek@wp.pl> 2008-03-31 17:03:36


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności