<- Kurczak po krakowsku 1Lista potraw z grupy: Mięso: DróbKurczak po królewsku ->

PDF Drukuj

Kurczak po krakowsku 2

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2037 razy.


Kuchnia Wierzynka - Smakołyki Staropolskiej Kuchni

1 kurczak,
20 dag kaszy krakowskiej,
2 białka,
2 jajka,
1/4 l wody,
5 dag smalcu,
7 dag masła,
sól,
zielenina

Kaszę krakowska zatrzeć białkami, podsmażyć na maśle, dodać wodę, ugotować na sypko lub wypiec w piekarniku. Do ostudzonej kaszy dodać drobno Posiekaną zieleninę, jajka, masło, wymieszać, doprawić do smaku. Nadziać sporządzonym farszem posolonego kurczaka, spiąć, uformować, upiec. Upieczonego kurczaka podzielić na porcje.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności