<- Kurczak z borowikamiLista potraw z grupy: Mięso: DróbKurczak z czterdziestoma zębami ->

PDF Drukuj

Kurczak z cytryną

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2304 razy.


1 kurczak (ok. 1 kg),
sok z 2 cytryn,
starta skórka cytrynowa,
1-2 łyżki oleju do smażenia,
sól, pieprz

Kurczaka opłukać, osuszyć, podzielić na 4 części, natrzeć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć części na złoty kolor. Każdy kawałek ułożyć na dość dużym kwadracie folii aluminiowej, skropić sokiem z cytryny i zawinąć w folie, jak w becik. Pakiety z kurczakiem włożyć na blachę do średnio nagrzanego piekarnika i piec 40 min. Wyjąć, usunąć folie, posypać kurczaka skórką cytrynową i włożyć jeszcze na 10 min. do piekarnika, aby się przyrumienił.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności