<- Kurczak z ananasemLista potraw z grupy: Mięso: DróbKurczak z cytryną ->

PDF Drukuj

Kurczak z borowikami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1780 razy.


450g borowików (mogą być mrożone),
2 piersi kurczaka,
masło,
cebula,
100ml białego wina,
mąka,
tymianek,
twardy żółty ser,
sól i pieprz,

Borowiki rozmrozić, pokroić na plasterki. Piersi kurczaka
przekroić, uformować cztery kotlety. Cebulę zemleć, podsmażyć w łyżce masła. Dodać grzyby, odrobinę posolić i dusić10 minut. Wlać wino, dusić, aż wyparuje cały płyn. Piersi kurczka obtoczyć w mące, posypać solą i pieprzem, krótko obsmażyć na dużym ogniu z odrobiną masła. Gdy się zrumienią dodać grzyby, przyprawić tymiankiem, posypać tartym serem.
Kotlety przełożyć na talerz, obłożyć grzybami. Podawać
od razu.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności