<- KURCZAKI PIECZONE Z JABŁKAMILista potraw z grupy: Mięso: DróbKurcze duszone z grzybami ->

PDF Drukuj

Kurcze duszone w śmietanie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2550 razy.


70 dag kurczaka,
sól,
łyżka mąki,
2 łyżki tłuszczu,
zielenina,
szklanka śmietany

Oprawione kurcze pokroić na ćwiartki. Mięso posolić, oprószyć mąką i pieprzem (ewentualnie). Na rozgrzanym w naczyniu tłuszczu obrumienić porcje kurczaka, zalać niewielką ilością wody. W czasie duszenia ( 30 min ) na małym ogniu nie dolewać wody, 5 min przed końcem duszenia wlać śmietanę i jeszcze poddusić. Przed samym podaniem wsypać drobno pokrojoną zieleninę. Podawać z ryżem na sypko lub z makaronem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
mniam mniam
Nadesłał(a): anna <annatobolik@web.de> 2006-03-05 14:03:50

Zrobilam i przekonalam sie ze to jest naprawde przepyszne!!!
Nadesłał(a): Caro <ssscaro@op.pl> 2006-03-05 14:03:55


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności