<- Grzanka z seremLista potraw z grupy: ŚniadaniaGrzanki francuskie z serem ->

PDF Drukuj

Grzanki francuskie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4439 razy.


szklanka mleko,
jajo,
czerstwe ciasto drożdżowe lub bułka barowa,
tłuszcz
cukier puder
W misce rozkłócić jajo z mlekiem i namoczyć pokrojone na niezbyt cienkie kromki ciasto lub bułkę /można delikatnie je obracać, żeby szybciej namokły/. Następnie usmażyć grzanki z obu stron na rumiano. Po zdjęciu z patelni posypać cukrem pudrem.
prawie dobrze ten przepis tylko szklanka wody ?????? i jedno jajo ??nie pasuje.... na jedno jajo pol literatki
Nadesłał(a): primo <plakters@interia.pl> 2006-03-09 10:03:23


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności