<- Grzanki francuskieLista potraw z grupy: ŚniadaniaGrzanki vandoise ->

PDF Drukuj

Grzanki francuskie z serem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3116 razy.


grzanki francuskie,
2 szklanki utartego żółtego sera,
sól
chilli lub papryka,
4 łyżki mleka,
3 łyżki masła

Przygotować grzanki, ułożyć je na żaroodpornym półmisku wysmarowanym masłem, wstawić do piekarnika (180 C) na 5 minut. Ser wsypać do rondla, wymieszać z pozostałymi składnikami, podgrzewać na małym ogniu, aż składniki półączą się. Pasta posmarować grzanki, wstawić do piekarnika do lekkiego zrumienienia.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności