<- Grzanki francuskie z seremLista potraw z grupy: ŚniadaniaGrzanki w stylu arabskim ->

PDF Drukuj

Grzanki vandoise

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2800 razy.


4 kromki pszennego chleba,
25 dag startego żółtego sera,
5 łyżek wytrawnego białego wina lub mleka,
roztrzepane jajo,
sól, pieprz

Kromki chleba opiekać w opiekaczu lub na patelni, na rozgrzanym maśle. Ser wsypać do rondla, wlać wino lub mleko na małym ogniu podgrzewać aż powstanie jednolita masa. Pasta posmarować grzanki, ułożyć na płaskiej blasze, wstawić do mocno nagrzanego piekarnika (230 C), piec do zrumienienia, lub wstawić do nagrzanego grilla, zapiec.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
bardzo fajny pszepis.polecam.
Nadesłał(a): 2006-01-01 10:01:03


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności