Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 4844 razy.
1/2 kg kiełbasy zwyczajnej,
2 cebule,
1 l rosołu z kostki,
łyżka tłuszczu,
1 łyżka przyprawy gulaszowej,
1 łyżka papryki w proszku,
pół łyżki bazylii lub majeranku,
sól, pieprz
Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na tłuszczu . Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w plasterki, podsmażyć jeszcze krótko wraz z cebulą, uważając by się nie przypaliła, a następnie przełożyć do większego garnka, zalać rosołem z bulionu, dodać przyprawy, gotować jeszcze około 10 min. Podawać z pieczywem.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
smakuje jak kiełbasa tylko że z kiełbaśnika jak smakuje nie wiam ale psu smakowało Nadesłał(a): <> <a@wp.pl> 2006-08-18 11:08:29