<- Kaszubska zupa rybnaLista potraw z grupy: ZupaKiszenie barszczu ->

PDF Drukuj

Kiełbaśnik

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3675 razy.


1/2 kg kiełbasy zwyczajnej,
2 cebule,
1 l rosołu z kostki,
łyżka tłuszczu,
1 łyżka przyprawy gulaszowej,
1 łyżka papryki w proszku,
pół łyżki bazylii lub majeranku,
sól, pieprz

Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na tłuszczu . Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w plasterki, podsmażyć jeszcze krótko wraz z cebulą, uważając by się nie przypaliła, a następnie przełożyć do większego garnka, zalać rosołem z bulionu, dodać przyprawy, gotować jeszcze około 10 min. Podawać z pieczywem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
smakuje jak kiełbasa tylko że z kiełbaśnika jak smakuje nie wiam ale psu smakowało
Nadesłał(a): <> <a@wp.pl> 2006-08-18 11:08:29


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności