<- Rosół jarski z lanym ciastemLista potraw z grupy: ZupaRosół mrożony ->

PDF Drukuj

Rosół królewski

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4840 razy.


2 i 1/2 l wody,
50 dag wołowiny bez kości,
15 dag kury,
35 dag włoszczyzny bez kapusty,
10 dag pieczarek,
10 dag wątróbki z drobiu,
natka pietruszki,
sól, pieprz

Mięso umyć, zalać zimną wodą, posolić i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dodać mięso z kury oraz oczyszczoną, opłukaną włoszczyznę Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki. Wątróbkę opłukać sparzyć wrzącą woda, pokrajać w kostkę. Miękkie mięso wyjąć, rosół przecedzić, połączyć z wątróbką i pieczarkami, chwilę pogotować, dodać pokrojone mięso z kury i posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku. Podawać z kluskami a mięso zużyć do drugiego dania.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
to danie napewno jest pyszne tylko zadziwilo mnie ze w pzepisie niema zadnej kostki rosolowej czy to bendzie mialo smak rosolu czekam na odp
Nadesłał(a): anna <duza341@wp.pl> 2008-07-10 13:07:21


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności