<- Zupa cud minestroneLista potraw z grupy: ZupaZupa cytrynowa ->

PDF Drukuj

Zupa cygańska

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4225 razy.


1 i 1/2 l wywaru z kości i warzyw,
150 ml śmietany,
25 dag papryki,
25 dag ziemniaków,
10 dag kiełbasy,
4 dag ketchupu,
10 dag cebuli,
tłuszcz,
zielenina,
2 dag mąki,
sól, pieprz

Cebule i paprykę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć, skropić wywarem i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać ketchup oraz obraną z osłonki i pokrojoną w paseczki kiełbasę. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać pozostałym wywarem, ugotować, połączyć ze śmietaną wymieszaną z mąką, posiekaną zieleniną, przyprawami i pozostałymi składnikami, chwilę pogotować i doprawić do smaku.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności