<- Zupa jabłkowa 1Lista potraw z grupy: ZupaZupa jagodowa ->

PDF Drukuj

Zupa jabłkowa 2

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2051 razy.


150g jabłek,
350 ml wody,
40g cukru,
5g mąki ziemniaczanej,
30g śmietany

Zagotować wodę. Jabłka umyć, podzielić na ćwiartki, usunąć ogonek i pozostałości kielicha, wrzucić do wrzącej wody, rozgotować pod przykryciem. Z mąki i wody sporządzić zawiesinę. Przetrzeć jabłka przelewając wywarem, zagotować, zestawić z płyty. Wlać zawiesinę mąki mieszając, postawić ponownie na płycie, zagotować . Do śmietany wlać kilka łyżek gorącej zupy stale mieszając. Po dokładnym rozcieńczeniu śmietany wlać ja do zupy i zamieszać. Doprawić potrawę do smaku.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności