<- Zupa jabłeczna na zimnoLista potraw z grupy: ZupaZupa jabłkowa 2 ->

PDF Drukuj

Zupa jabłkowa 1

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2720 razy.


2 jabłka
3 szklanki soku jabłkowego
1 białko
2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki cukru
2-3 łyżki rodzynek
1 łyżka soku i otarta skórka z 1/2 cytryny
cynamon
melisa cytrynowa
Jabłka pokroić na cząstki, starannie usuwając gniazda nasienne. Sok zagotować z jabłkami, rodzynkami, łyżką cukru i skórką. Zagęścić zupę mąką. Białko ubić z resztą cukru i sokiem cytrynowym. Z piany uformować "kluseczki" /za pomocą dwóch łyżeczek/. Wrzucić do gorącej zupy na 4-5 minut /pod przykryciem, nie gotować!/. Zupę na talerzach udekorować melisą "kluseczki" posypać cynamonem.
Czas przygotowania: 25 minut, 1 porcja = 190 kcal.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności