<- Zupa cebulowa zapiekana po lionskuLista potraw z grupy: ZupaZupa chawan mushi ->

PDF Drukuj

Zupa chawan mushi

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2400 razy.


2 jaja,
1 i 1/2 szklanki bulionu z kurczaka,
łyżeczka sosu sojowego,
60 g mięsa z kurczaka,
sól,
4 kawałki białej ryby,
4 pieczarki,
zielenina

Jaja wbić do naczynia, rozmieszać, dodać zimny bulion przecedzony przez sitko, sól i sos sojowy. Całość przecedzić przez sitko. Do 4 filiżanek włożyć po kawałku: surowego mięsa, ryby, oczyszczoną pieczarkę, zalać to masą bulionowo-jajeczna. Filiżanki wstawić do głębokiego garnka, napełnić garnek wodą do połowy wysokości czarek. Gotować na średnim ogniu pod przykryciem przez 1-2 min, po czym przez 10-15 min na bardzo małym ogniu. Sprawdzić czy masa ścięła się w delikatną galaretkę. posypać zieleniną. Podawać ciepłe.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności