Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3095 razy.
2 jaja,
1 i 1/2 szklanki bulionu z kurczaka,
łyżeczka sosu sojowego,
60 g mięsa z kurczaka,
sól,
4 kawałki białej ryby,
4 pieczarki,
zielenina
Jaja wbić do naczynia, rozmieszać, dodać zimny bulion przecedzony przez sitko, sól i sos sojowy. Całość przecedzić przez sitko. Do 4 filiżanek włożyć po kawałku: surowego mięsa, ryby, oczyszczoną pieczarkę, zalać to masą bulionowo-jajeczna. Filiżanki wstawić do głębokiego garnka, napełnić garnek wodą do połowy wysokości czarek. Gotować na średnim ogniu pod przykryciem przez 1-2 min, po czym przez 10-15 min na bardzo małym ogniu. Sprawdzić czy masa ścięła się w delikatną galaretkę. posypać zieleniną. Podawać ciepłe.