<- Zupa serowaLista potraw z grupy: ZupaZupa sidorska ->

PDF Drukuj

Zupa serowa z papryka

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2936 razy.


6-7 papryk,
1500 ml rosołu,
1 łyżka masła lub margaryny,
1 łyżka mąki,
2-3 serki topione,
1 żółtko,
sól, pieprz

Owoce papryki wymyć, usunąć pestki. Pokroić paprykę w paski i włożyć do rosołu z kostki, ugotować do miękkości. Z tłuszczu i mąki przygotować białą zasmażkę, dodać pokrojony ser i mieszając doprowadzić do utworzenia gładkiej masy, rozrzedzić wywarem i podprawić zupę. Zagotować przyprawić do smaku. Zaciągnąć zupę żółtkiem. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub grzankami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności