<- Zupa węgierska ?goulasch?Lista potraw z grupy: ZupaZupa wielkanocna ->

PDF Drukuj

Zupa węgierska z kurczaka

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3814 razy.


30 dag kurczaka,
2 łyżki oleju,
2 dag smalcu,
cebula,
ząbek czosnku,
pół łyżeczki papryki,
2 łyżki ketchupu,
75 dag ziemniaków,
zielenina

Mięso kurczaka oddzielić od kości, pokroić w kostkę. Pokroić cebulę i czosnek. Na rozgrzany tłuszcz włożyć mięso, cebulę, czosnek, opruszyć papryką, lekko wszystko zrumienić. Zalać ok 1 i 1/2 litra wody, włożyć oddzielone kości, osolić, ugotować. Gdy mięso będzie miękkie, dodać ketchup, przyprawić do smaku. Oddzielnie ugotowane ziemniaki pokrajać w cząstki, odcedzić. Rozłożyć ziemniaki na talerze, rozlać zupę, posypać zieleniną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności