<- Jaja faszerowane rybąLista potraw z grupy: RybyKarp faszerowany ->

PDF Drukuj

Karp bosmański

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2779 razy.


1 kg karpia,
oliwa,
mąka,
200 ml śmietany,
200 ml białego wytrawnego wina,
4 dag rodzynków,
5 dag tartego chrzanu,
sól, pieprz,
sok z cytryny

Oczyszczoną i wypatroszoną rybę umyć, pokroić wzdłuż na półówki, następnie na porcje, posypać przyprawami i mąką usmażyć, usunąć ości, zalać winem i pozostawić w chłodziarce na 12 godzin. Śmietankę oziębić, ubić, wymieszać z chrzanem i opłukanymi rodzynkami, doprawić do smaku, polać wyjęte z wina ryby, udekorować.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
dlaczego jest tak malo informacji o tej potrawie
Nadesłał(a): justyna <baletnica1988@o2.pl> 2005-12-02 19:12:06


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności