<- Ikan asam pedas - curry z ryby na kwasnoLista potraw z grupy: RybyKarp bosmański ->

PDF Drukuj

Jaja faszerowane rybą

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1909 razy.


4 jajka,
10 dag wędzonego lub gotowanego dorsza,
łyżka majonezu,
łyżka śmietany,
sól, pieprz,
natka pietruszki,
8 małych kromek bułki,
2 marynowane śliwki
Jajka ugotować na twardo. Kromki z bułki przyrumienić w tosterze. Jajka po ostudzeniu w zimnej wodzie przepołowić wzdłuż i wyjąć żółtka. Rybę drobno posiekać razem z żółtkami, dodać śmietanę, majonez, pieprz oraz sól do smaku i wymieszać. Białka ściąć tak, żeby dobrze leżały na grzance. Otwory po żółtkach wypełnić przygotowaną masą. Przybrać gałązkami natki pietruszki i kawałeczkami marynowanej śliwki. Podawać z pszennym lub razowym pieczywem oraz masłem.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności