<- Kawior z jajkiem w galarecieLista potraw z grupy: RybyKebab rybny ->

PDF Drukuj

Kebab rybny

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1821 razy.


500 g ryby,
2 pomidory,
2 papryki,
2 cebule,
100 ml oleju
oregano,
sól, pieprz

Rybę i paprykę pokroić w kostkę. Pomidory i cebulę pokroić w ćwiartki. Zanurzyć kolejno składniki w oleju, obsypać solą, pieprzem i oregano. Obsypane nabijać na długie szpady w kolejności: ryba, pomidor, papryka, cebula. Opiekać na grillu, zbierać ściekający sos i polewać nim kebab. Opiekać, aż będą miękkie. Podawać natychmiast.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności