<- Kotleciki ziemniaczano-orzechoweLista potraw z grupy: InneKrokiety orzechowe ->

PDF Drukuj

Kotlety mielone kaszubskie

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2350 razy.


30 dag boczku świeżego,
25 dag filetów z ryby,
4 dag smalcu,
1 jajko,
5 dag bułki czerstwej,
2 dag bułki tartej,
mleko,
sól, pieprz

Rybę, boczek i bułkę (namoczoną w mleku i odciśniętą) zemleć, dodać jajko i przyprawy, dokładnie wymieszać. Formować owalne kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na smalcu. Podawać z ziemniakami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności