<- Ryba au gratinLista potraw z grupy: RybyRyba duszona z winem ->

PDF Drukuj

Ryba duszona w mleku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1635 razy.


60 dag filetów z ryby,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki cząbru,
3/4 szklanki mleka,
10 dag cebuli,
4 łyżki posiekanej zieleniny,
sól, pieprz

Filety rozmrozić natrzeć cząbrem i czosnkiem. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i rozsmarować równomiernie na powierzchni filetów. Filety ułożyć w misce, przykryć, wstawić do lodówki na 1 godz. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w piórka. W niskim szerokim rondlu układać filety, oprószając je solą i pieprzem i przekładając cebulą. Zalać wrzącym mlekiem. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Po około 20 min. wyłożyć uduszone filety na półmisek i posypać zieleniną. Podawać z ziemniakami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Moze być dobre. Ale jeszcze lepsze dyszone w śmietanie 30%
Nadesłał(a): EP 2006-02-01 13:02:58


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności