<- Ryba duszona w mlekuLista potraw z grupy: RybyRyba duszona ze śliwkami ->

PDF Drukuj

Ryba duszona z winem

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1727 razy.


SKŁADNIKI
* 1 kg leszcza lub halibuta
* 2 cebule
* 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
* 2 łyżki masła
* 2 łyżeczki cukru
* szczypta szafranu
* sól, pieprz
* 2 pęczki szczypioru

Rybę sprawić, pokroić w wąskie dzwonka, umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Następnie obsmażyć na płaskim rondlu na stopionym tłuszczu. Dodać pokrojoną w plastry cebulę, cukier, podlać winem i rozprowadzonym we wrzątku szafranem.
Doprawić solą i pieprzem, przykryć i dusić na małym ogniu aż będzie miękka. Podawać z posiekanym szczypiorem.
Żródło: Telegazeta TVP2

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności