Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2263 razy.
1 kg ryby,
tłuszcz do smażenia,
4 dag mąki,
60 dag kwaszonej kapusty,
4 dag suszonych grzybów,
15 dag cebuli,
100 ml śmietany,
8 dag żółtego sera,
sól, pieprz,
sok z cytryny do smaku
Oczyszczoną rybę odfiletować, zdjąć skórę, umyć, pokroić na porcje, posypać solą, skropić sokiem z cytryny i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować. Kapustę pokroić, zalać wywarem z grzybów ugotować. Rybę posypać mąką, usmażyć, wyjąć na talerz. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć, wymieszać z kapustą i posiekanymi grzybami, doprawić, ułożyć w naczyniu, przykryć rybami, polać śmietaną, posypać startym serem i przyprawami, zapiec.