<- Ryba po kantonsku na parzeLista potraw z grupy: RybyRyba po marynarsku ->

PDF Drukuj

Ryba po kapucynsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1760 razy.


1 kg ryby,
tłuszcz do smażenia,
4 dag mąki,
60 dag kwaszonej kapusty,
4 dag suszonych grzybów,
15 dag cebuli,
100 ml śmietany,
8 dag żółtego sera,
sól, pieprz,
sok z cytryny do smaku

Oczyszczoną rybę odfiletować, zdjąć skórę, umyć, pokroić na porcje, posypać solą, skropić sokiem z cytryny i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Grzyby umyć, namoczyć, ugotować. Kapustę pokroić, zalać wywarem z grzybów ugotować. Rybę posypać mąką, usmażyć, wyjąć na talerz. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć, wymieszać z kapustą i posiekanymi grzybami, doprawić, ułożyć w naczyniu, przykryć rybami, polać śmietaną, posypać startym serem i przyprawami, zapiec.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności