<- Ryba po warszawskuLista potraw z grupy: RybyRyba slodko-kwasna (chinska) ->

PDF Drukuj

Ryba po żydowsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2903 razy.


1 kg ryby,
tłuszcz do smażenia,
20 dag cebuli,
2 żółtka,
50 ml białego wytrawnego wina,
4 dag rodzynków,
sól, pieprz,
sok z cytryny do smaku

Oczyszczoną rybę odfiletować, zdjąć skóre, umyć, pokroić na porcje, posypać solą, skropić sokiem z cytryny i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Następnie rybę oprószyć mąką i usmażyć. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, wymieszać z żółtkami, winem i opłukanymi rodzynkami, doprawić do smaku, polać ryby i zapiec.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności