<- Ryba po polskuLista potraw z grupy: RybyRyba po żydowsku ->

PDF Drukuj

Ryba po warszawsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2402 razy.


60 dag filetów rybnych,
oliwa,
4 dag mąki,
100 ml ketchupu,
50 ml śmietany,
5 dag tartego chrzanu,
8 dag żółtego sera,
zielenina,
sól, pieprz,
sok z cytryny
Rozmrożone filety pokroić na porcje, opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Następnie oprószyć mąką podsmażyć z obu stron. Ketchup połączyć ze śmietaną, chrzanem i posiekaną zieleniną, doprawić do smaku, zalać ryby, posypać startym serem i zapiec.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
To nie jest przepis na prawdziwą rybę po warszawsku.
Nadesłał(a): Warszawiak 2009-12-28 16:12:43

Warszawiak, zapodaj poprawny przepis!
Nadesłał(a): Kucharek 2009-12-28 19:12:59


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności